EXHIBITION & CONFERENCE

SINGAPORE EXPO | SINGAPORE | 5-8 SEPTEMBER 2023

Co-Hosts

40,000 +

Peserta

750 +

Pempamer

4,000 +

Perwakilan

600 +

Penceramah

100 +

Negara

Persidangan Teknikal dan Komersial

Persidangan Gastech yang terkenal di peringkat antarabangsa akan menghimpunkan satu siri program yang dipilih dan disusun dengan teliti oleh pakar industri, pemimpin pemikiran dan rakan strategik. Para perwakilan boleh menjangkakan untuk mendengar daripada lebih 600 penceramah pakar, termasuk penggubal dasar daripada ekonomi tenaga terkemuka dunia, peneraju terkemuka industri dan pakar teknikal daripada industri gas asli, gas asli cecair (LNG), hidrogen, karbon rendah dan teknologi iklim global.

 

image

Tempah pas perwakilan anda untuk mendengar daripada barisan penceramah pakar, termasuk penggubal dasar daripada ekonomi tenaga terkemuka dunia dan peneraju terkemuka industri.

Teater Climatetech

Terletak di dalam Zon Climatetech, Teater Climatetech akan menganjurkan sesi strategik, teknikal dan komersial. Program Climatetech menyasarkan untuk mempamerkan kes penggunaan teknologi iklim yang paling berkuasa dan tercanggih. Ia akan menjelaskan lebih lanjut tentang rangka kerja dasar global yang akan membolehkan sektor ini benar-benar berkembang. Bersama Menteri Tenaga, pemimpin perniagaan global, dan Ketua Pegawai Eksekutif memacu perbincangan mengenai penyahkarbonan, program ini akan memetakan set kemahiran yang diperlukan untuk sumber paling berharga sektor ini – iaitu pekerja – untuk berkembang maju dan berjaya.

 

image

Teater Hydrogen

Menampilkan lebih 100+ penceramah, program Gastech Hydrogen akan melihat kepentingan hidrogen yang semakin meningkat dalam campuran tenaga global yang sedang berkembang. Memandangkan industri sedang menangani dilema tenaga antara tiga alternatif, penyelesaian berasaskan hidrogen boleh membuka jalan kepada bekalan tenaga yang lebih andal, lestari dan mampu milik di seluruh dunia.

Menggabungkan pemahaman kepimpinan, strategik dan operasi dengan kajian kes perintis dan pembelajaran teknikal, program Gastech Hydrogen akan mengumpulkan para pereka, pembuat dasar, pengeluar dan pemeroleh hidrogen yang sedang membangunkan rantaian bekalan yang akan merealisasikan visi ekonomi hidrogen pada skala yang diperlukan.

 

image

Teater Shipping and Marine

Teater Shipping and Marine akan menempatkan pembentangan teknikal Gastech yang berkaitan dengan perkapalan Gastech yang terkenal dan terus popular, FLNG, FSRU, gas untuk kuasa, mengisi bahan api dan pembentangan semakan rakan setara luar pesisir yang lain.

Syarikat dan penceramah yang mengambil bahagian akan mendapat manfaat daripada peluang untuk menunjukkan kepakaran dan kepimpinan pemikiran industri perkapalan dan marin mereka.

image

Teater Commercial

Teater Commercial akan mempamerkan projek baharu dan serantau serta meliputi pelbagai topik seperti: permintaan pasaran; dinamik pasaran, termasuk peraturan tenaga, matlamat iklim, dan ciri-ciri gas Eropah; perdagangan LNG, strategi peralihan tenaga; LNG neutral karbon, termasuk metana dan keamatan pelepasan; alam sekitar, sosial dan tadbir urus; dan penghantaran.

 

 

 

image

Teater EPC and Gas Processing

Program khusus dalam Teater EPC and Gas Processing akan menyediakan pentas untuk kertas teknikal yang disemak oleh rakan setara Gastech merangkumi pemprosesan dan kejuruteraan gas, pemerolehan dan pembinaan.

Syarikat-syarikat yang mengambil bahagian akan menunjukkan kepakaran dan kepimpinan pemikiran EPC dan industri pemprosesan gas mereka.

 

 

image

Pelan lantai Gastech 2023

Dengan lebih 750 peserta pameran di seluruh 6 dewan, Gastech akan mempamerkan produk, penyelesaian dan teknologi global baharu merentasi rantaian nilai gas, LNG, hidrogen, penyelesaian karbon rendah dan teknologi iklim. Sebilangan besar ciri termasuk zon khusus di tingkat pameran dan teater persidangan yang mudah diakses untuk mengoptimumkan pengalaman perwakilan.